Dupa finalizarea renovarii casei noastre vine partea cea mai creativa, dar si unul dintre cei mai importanti pasi: decorarea interioara.

Cei mai multi oameni isi cunosc clar stilul de decorare si lucrurile care nu le plac, dar este important sa stim care sunt principalele greseli de decorare pe care trebuie sa le evitam.

Nu exista o formula secreta pentru a obtine un decor perfect, dar exista o serie de trucuri si sfaturi utile care ne vor ajuta sa atingem un anumit echilibru in acest proces.

In plus, nu totul in designul interior al unei case este estetic, trebuie sa rezolvam si problemele functionale si sa incercam sa o facem cat mai confortabila posibil.

Pentru a te ajuta sa atingi un echilibru intre stil, functionalitate si tendinte, am intocmit o lista cu greselile deco pe care ar trebui sa le evitam in procesul de decorare a casei noastre.

Neplanificarea iluminatului

Una dintre cele mai costisitoare greseli (si una care pare sa nu se termine niciodata) este sa facem o instalatie electrica fara sa avem in vedere corpurile de iluminat pe care le vom instala.

Daca nu ne gandim in prealabil, s-ar putea sa ne trezim ca acel cablu nu ajunge sau ca baza lampii se ciocneste cu un alt element.

Nu ar fi foarte practic sa amplasezi un birou de lucru intr-un spatiu fara lumina naturala sau fara prizele necesare sau fara lumina artificiala potrivita, nu-i asa?

Un plan la indemana, cu adnotari privind locul prizelor de lumina si modificarile pe care le doresti, ar fi perfect.

Incearca sa alegi lampile (sau, mai bine zis, sa le aveti la indemana) inainte de a face orice instalare electrica permanenta. Este costisitor de reparat mai tarziu si poti evita o mare durere de cap.

Conceperea unei palete de culori neadecvate

Acesta este calul de bataie atunci cand vine vorba de planificarea proiectului nostru. Esti prea coplesit de alegerea culorii peretilor ca sa te pierzi cu restul paletei de culori a casei tale.

Ei bine, alegerea unei palete de culori pentru casa ta care sa se potriveasca spatiului, gusturilor tale, utilizarii camerei si chiar ceea ce vrei sa transmita culoarea nu este foarte dificil, trebuie doar sa stii cate ceva despre culori.

Alege o culoare neutra de perete cu o intensitate usoara, cum ar fi gri sau alb, si adauga doua culori contrastante.

Cauta in magazine o perna sau un covor care iti place cand il vezi si te entuziasmezi… Il vezi si spui: „Imi place!” Si foloseste culorile pe care le are pentru a scoate in evidenta paleta ta de culori preferata.

Masurarea cu exactitate

Intotdeauna, dar intotdeauna sa ai la tine o ruleta pentru masurat. Daca nu iei masuratorile corecte, vei sfarsi prin a face o greseala foarte costisitoare… perdele prea scurte, o canapea prea mare.

Un gest simplu care te va scuti de o multime de probleme (si de multi bani). Este poate una dintre cele mai evidente greseli, dar si una dintre cele mai frecvente.

Daca doresti ca locuinta ta sa para mai mare, ar trebui sa cunosti dimensiunile acesteia si sa adaptezi spatiul la aceasta suprafata.

Asta pentru a profita la maximum de fiecare centimetru, deoarece ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa simti ca nu mai incape niciun suflet in casa.

Iti recomandam sa folosesti mobila la comanda si sa o lipesti de perete, astfel incat sa existe mai mult spatiu pentru zonele de trecere si astfel perspectiva dimensiunii casei tale va fi mult mai mare.

Repeta cu noi: Nu voi mai alege mobila masurand cu ochiul liber… Promit!

Arta prost atarnata

Ce rost are sa cumperi un tablou extraordinar sau un print al fotografului tau preferat daca il vei atarna la o inaltime care nu te ajuta?

Daca il pui prea sus sau prea jos, ii vei modifica perspectiva. Dimensiunea perfecta este, de obicei, sa plasezi centrul lucrarii la nivelul ochilor si, daca poti, sa consulti artistul cu privire la modul de pozitionare.

Dorinta de a face totul deodata

Trebuie sa fim deosebit de atenti atunci cand decoram prima noastra casa: nu vrem sa facem totul deodata!

Casa ta este o entitate vie care se schimba si se transforma odata cu tine si cu familia ta.

Stilul tau de viata si circumstantele se schimba in timp, iar decorarea casei tale ar trebui sa se adapteze la tine si nu invers.

Multi oameni simt nevoia, de exemplu, sa cumpere toata mobila pentru living deodata. Aceasta decizie duce adesea la regrete din cauza unor alegeri pripite si a unor cheltuieli mari.

Sfatul nostru este sa nu te grabesti atunci cand te gandesti la cum vrei sa arate spatiul tau de locuit.

Acumularea obiectelor de care nu ai nevoie

Intelegem ca, incetul cu incetul, casa ta s-a schimbat si ca, cu mult efort, ai acumulat anumite obiecte sau mobilier. Cu toate acestea, atunci cand o casa are mai mult spatiu, aceasta pare mult mai mare.

Asa ca renunta la masuta de cafea pe care nu o mai folosesti sau care nu-ti mai place si care sta acolo si ocupa mai mult spatiu, si achizitioneaza un taburet pe care il poti folosi in mai multe scopuri.

Acest lucru este valabil si pentru obiectele decorative; nu uita ca, pentru decor, mai putin inseamna mai mult.

Dupa cum vei vedea, acestea sunt greseli minime pe care le poti modifica putin cate putin pentru ca locuinta ta sa para mai mare.

Nu uita ca lumina si spatiul sunt fundamentale pentru decorarea casei tale, asa ca, tinand cont de aceste sfaturi simple, vei vedea ca locuinta ta va parea cu multi metri mai mare.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}