crema o amintire misto din copilarie. Cunosc aparatul de crema din copilarie. Cand familia se intalnea, era adesea cafea si prajitura si chestia mare si stralucitoare era pe masa, pe care nu aveam voie sa o ating pentru ca trebuia sa se descurce perfect.
Astazi am redescoperit pentru mine aparatul de crema si il iubesc cu drag.
Ce este un aparat de crema?
Un aparat de crema consta dintr-un recipient de lichid din metal. Exista un inel de etansare peste filet. Capacul este apoi insurubat strans. Exista o parghie, o supapa de dozare si o supapa de admisie pe capac.
Capsula de presiune, cunoscuta si sub numele de capsula crema, este atasata la supapa de admisie. Accesoriile pentru garnitura vin pe supapa de dozare.
Cum functioneaza aparatul de crema?
Totul incepe cu turnarea smantanii lichide in recipientul cu lichid. Puteti presupune 50 ml de crema de persoana. De asemenea, este important sa stiti ca cantitatea s-a dublat aproximativ de patru ori.
Deci, daca se umple 250 ml de smantana in recipientul cu lichid, se produce aproximativ 1 litru de smantana. Cu cat exista mai multa grasime in crema, ceea ce se vede din continutul de grasime, cu atat crema va fi mai rigida.
Acum insurubati capacul aparatului de crema. Cand insurubati, asigurati-va ca garnitura este in pozitia corecta. Acum incarcatorul de crema este insurubat la locul potrivit.
Folosirea manetei elibereaza gazul. Gazul curge acum din cartus, facand un zgomot de suierat. Cand zgomotul inceteaza, cartusul este gol. In functie de model, acum capsula poate fi indepartata, altfel capsula va ramane acolo unde se afla pana cand crema se epuizeaza.
Acum scuturati biciul de trei pana la cinci ori. Crema ar trebui sa fie acum ferma. Acum puneti atasamentul de garnitura dorit si porniti. Cand este utilizat, preparatul trebuie sa fie complet cu capul in jos. Excelent pentru a bea cafea impreuna.
Excelent pentru ornat prajituri. Daca crema este inca prea curgatoare, agitati din nou.
Este necesara pregatirea?
Nu direct. Daca insa crema si incarcatorul pentru crema se pastreaza la frigider inainte de preparare, crema va fi placut rece cand o vei folosi.
De unde puteti obtine aparatul si incarcatoarele pentru crema?
Ambele nu mai sunt la fel de populare ca in anii 80. Daca va place smantana sau lucrati cu ferastraul, aveti nevoie de aparatul de crema in echipamentul dumneavoastra.
Il puteti obtine in diverse supermarketuri sau magazine specializate. Cumparaturile online sunt mai usor, Fastgas.com este un loc bun pentru a merge. Trebuie doar sa retineti ca nu toate incarcatoarele cu crema se potrivesc tuturor producatorilor.
Ma bucur ca am dat peste acest articol pe Radiante.ro, pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam despre subiectul respectiv. Este clar ca autorul a depus efort in cercetarea si redactarea acestui material, iar rezultatul final este remarcabil.
Articolul de pe Radiante.ro este extrem de informativ si detaliat, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa adune o multime de informatii relevante si interesante, facand lectura foarte placuta si captivanta.