Cand bucataria are dimensiuni mici, se recurge la integrarea ei in living, de aici si conceputul de open space si avantajul de a beneficia de un spatiu mai mare.

Livingul open space poate avea avantaje si dezavantaje. In momentul in care te apuci de gatit si constati ca mirosul si aburii deranjeaza si te hotarasti sa desparti bucataria de living, iti oferim cateva solutii practice si utile.

Mentionam faptul ca pentru fumatori e o idee excelenta de a separa bucataria de living, datorita fumului si mirosului care patrund si se impregneaza in obiectele si elementele decorative din living.

Iata cum poti beneficia de o bucatarie separata, beneficiind in continuare de luminozitatea necesara din living.

Alege niste pereti glisanti sau draperii

Daca vrei sa separi un living open space de bucatarie, o poti face foarte usor cu ajutorul unor pereti glisanti, care iti permit sa desparti cele doua spatii ori de cate ori e nevoie. De asemenea, poti obtine acelasi efect si cu ajutorul unor draperii, pe care le poti trage atunci cand iti doresti sa separi livingul de bucatarie.

Totusi, in cazul draperiilor iti recomandam sa alegi unele dintr-un material mai gros, care sa nu permita trecerea mirosurilor sau a aburilor din bucatarie, atunci cand gatesti. Atat peretii glisanti, cat si draperiile ar trebui sa aiba o culoare asemanatoare cu cea a peretilor.

Amenajeaza un bar

Intre bucatarie si living poti sa amenajezi un bar, unde poti lua masa, sau unde poti aseza diverse decoratiuni, ghivece cu flori sau sticle de vin. In plus, un astfel de bar poate sa tina locul unei mese, care ocupa destul de mult spatiu si care aglomereaza incaperea. Poti folosi barul si ca blat de lucru in bucatarie, daca acesta este construit dintr-un material rezistent si poate fi usor curatat.

Delimiteaza spatiul cu nuante diferite

Poti delimita un living open space de bucatarie si cu ajutorul unor culori complementare, care sa genereze contraste puternice, cum ar fi alb si negru sau galben si violet. Spre exemplu, poti sa folosesti diferite materiale sau culori pentru covoare, iar astfel poti sa separi podeaua comuna.

De asemenea, poti alege si un decor compus din mai multe elemente asortate in nuante asemanatoare, cum ar fi verde inchis, vernil si oliv, pe care le poti alterna cu alb, pentru suprafetele intinse – pereti si pardoseala.

Foloseste diverse piese de mobilier

Anumite piese de mobilier te pot ajuta sa separi foarte usor un living open space de bucatarie, iar printre acestea se numara bibliotecile sau corpurile cu rafturi deschise. O astfel de etajera chiar iti poate fi de ajutor in bucatarie, deoarece iti asigura spatiu generos pentru a depozita vesela.

Mai poti folosi si un coltar in living pentru a delimita clar aceasta zona de bucatarie.

Utilizarea panourilor de sticla

Una din optiunile la indemana pe care le avem pentru a putea separa aceste spatii sunt panourille din sticla. Pentru a putea mentine aceiasi fluiditate vizuala, panourile de sticla sunt o solutie excelenta, care despart bucataria de living, dar in acelasi timp da impresia in continuare de spatiu unit si tine departe mirosurile si zgomotele.

Alege optiunea cea mai potrivita pentru a separa aceste doua ambiente diferite, in acelasi timp castigand intimitate si fara a pierde comunicarea dintre ele.

Ideile prezentate mai sus speram sa-ti foloseasca ca sursa de inspiratie in amenajarea livingului open space si sa se adapteze cerintelor tale.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}