De-ce-sa-alegi-bumbacul-organic-in-schimbul-celui-conventional.jpg

O mare parte din populatie, in zilele noastre, opteaza pentru utilizarea produselor ecologice. Unul din aceste produse este bumbabcul organic, care a inceput sa fie folosit in dezvoltarea industriei textilelor.

Bunastarea si sanatatea omenirii in zilele de astazi, reprezinta unul din aspectele cele mai importante. Atunci cand dicutam despre vestimentatie, este indicat sa investim mai mult pentru a beneficia de designul hainelor ecologice, mai bine zis sanatoase.

Pentru fabricarea hainelor, bumbacul conventional este cel mai folosit, iar pentru a putea fi produs, se face abuz de folosirea insecticidelor si a pesticidelor, acestea fiind foarte daunatore pentru sanatatea noastra. Bumbacul conventional afecteaza negativ calitatea apei si a ecosistemelor, din acest motiv, este important sa incepem sa achizitionam produse din bumbac organic.

Daca vrei sa beneficiezi de produse din bumbac organic in casa ta, iti oferim o serie de informatii in randurile de mai jos.

Bumbacul organic, mai putin daunator pentru mediu

Bumbacul organic este cultivat prin folosirea unor metode si materiale care nu afecteaza mediul. Aceste metode sustin fertilitatea solului, iar bumbacul se dezvolta intr-un mod sanatos, fara pesticide toxice sau fertilizatori sintetici. De asemenea, este interzisa cultivarea bumbacului cu seminte modificate genetic, deoarece acestea pot afecta calitatea bumbacului.

Bumbacul conventional este de obicei cultivat pe acelasi pamant, de mai multe ori, iar acest lucru conduce la degradarea solului. In schimb, bumbacul organic este cultivat prin rotatie, de la un sol la altul, iar astfel pamantul ramane fertil.

Bumbacul organic, un material rezistent

Produsele realizate din bumbac organic sunt mult mai rezistente decat cele obtinute din materiale sintetice. Tocmai de aceea, bumbacul organic este folosit adesea pentru prosoape, lenjerii de pat si imbracaminte.

In ultima perioada, cererea pentru produsele din bumbac organic a tot crescut, asa ca merita sa alegi pentru locuinta ta lenjerii de pat sau prosoape confectionate din acest material.

Bumbacul organic, mult mai sanatos pentru piele

Spre deosebire de materialele sintetice, bumbacul organic este antialergic si antibacterian. In plus, culturile din care acesta provine sunt naturale, nefiind tratate cu pesticide, insecticide sau fertilizatori.

Bumbacul organic poate fi o alegere potrivita pentru imbracamintea bebelusilor sau pentru prosoapele de baie, deoarece nu provoaca iritatii, fiind mult mai fin la atingere.

Argumente contra bumbacului organic

Multi il numesc dezavantaj si aici ne referim la faptul ca pentru a putea achizitiona si beneficia de produse din bumbac organic preturile sunt destul de ridicate si nu la indemana tuturor. Insa trebuie luat in cosiderare ca, pentru a produce bumbacul organic costurile sunt mari, iar preturile la orice produs, pe masura.

Daca pui accent pe calitate, nu vei tine cont de aceste lucruri, iar daca bugetul iti permite, folosirea prosoapelor, a lenjeriilor, cuverturilor si a hainelor va avea o contributie majora in ceea ce priveste sanatatea ta si a copiilor in special.

Procesul de obtinere a bumbacului organic este unul complicat, dar in acelasi timp cea mai mare parte a bumbacului organic se cultiva in ferme mici, care opteaza pentru folosirea apei care se acumuleaza in urma ploilor si mai putin sistemele de irigatie, ceea ce favorizeaza mediul inconjurator. Dupa una sau doua rotatii de cultura, calitatea solului se imbunatateste si retine mai multa apa decat in cazul monoculturilor.

Este clar ca bumbacul organic este mult mai benefic pentru pielea si sanatatea noastra, de aceea producatorii au inceput sa-l utilizeze tot mai mult.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}