Daca ai o terasa frumoasa, probabil ca te intereseaza sa stii cum sa-ti luminezi gradina seara si sa pui in valoare decorul pe care l-ai ales pentru ea.

Toate plantele, mobilierul si detaliile pe care le incluzi pentru a-ti decora gradina vor fi puse in valoare foarte mult de o iluminare buna.

In caz contrar, toate investitiile pe care le faci nu vor fi de nici un folos daca ceea ce alegi nu poate fi in centrul atentiei.

De asemenea, este important sa faci acest lucru din motive de securitate: pe de o parte, vei evita eventualele patrunderi ale intrusilor prin colturile intunecate.

Pe de alta parte, te vei asigura ca atat copiii, cat si adultii se pot deplasa fara sa se impiedice sau sa cada.

Daca urmezi aceste sfaturi pentru iluminarea gradinii, serile de vara vor avea o alta culoare atunci cand te decizi sa iti petreci timpul alaturi de cei dragi.

Pe langa poteca

Daca ai o gradina destul de mare incat ai reusit sa amenajezi si o poteca/alee, nu ar fi rau sa o luminezi corespunzator cu lampi solare.

Asa, vei fi ghidat seara pana la foisor sau spatiul de odihna, si vei fi ferit de posibile obstacole.

Daca ai o zona cu arbori si vrei sa o luminezi seara, amplaseaza acelasi tip de lampi solare precum cele de pe langa poteca si vei crea un efect teatral.

Langa piscina

Daca planuiesti sa iti amenajezi o piscina, asigura-te ca incluzi in planul tau, inca de la inceput, cateva lumini care sa-i confere un aspect minunat, chiar si noaptea.

Cel mai cool loc al gradinii tale, piscina, fie ea permanenta sau sezoniera, poate fi centrul atentiei si seara.

Singura conditie este sa amplasezi in jurul ei cateva lumini. Poti sa optezi pentru unele incorporate sau reflectoare.

In foisor

In functie de mobila din foisor, alegi si tipurile de lumini. Multe dintre foisoare sunt in stil rustic, asa ca poti folosi cateva ghirlande sau chiar felinare.

Langa balansoar

Balansoarul poate sa fie si el o atractie nocturna. Poate vrei sa stai pana tarziu cu prietenii acolo sau cu cartea preferata.

Orice ar fi, asigura-te ca este luminat, chiar si cu o lumina mai difuza.

In jurul terasei

Daca ai o terasa amenajata corespunzator apropiata de casa, in afara de lumina din interior poti sa asezi cateva lumini exterioare in preajma acesteia.

Cu felinare

Poti sa ajuti la iluminarea unei parti a curtii cu felinarele amplasate pe fatada casei dinspre gradina. Clasice si foarte elegante, vor arata foarte bine in gradina ta.

Benzi de leduri prin iarba

Benzile de leduri sunt ultima gaselnita in materie de iluminat exterior. De aceea, sunt potrivite mai ales pentru cei care vor sa experimenteze. Cea mai inspirata varianta? De-a lungul potecii.

Cu sculpturi iluminate

Daca iti plac sculpturile, afla ca exista si unele iluminate, pe care le poti amplasa in mai multe colturi ale gradinii. Vor fi de super efect si vor oferi si o acoperire completa pe timp de noapte.

Ghirlandele de lumini

Cauti o idee de iluminat ornamental pentru gradina ta? Ghirlandele de lumini sunt exact ceea ce ai nevoie.

Acestea sunt foarte decorative, datorita luminii lor subtile si delicate care creeaza o atmosfera confortabila, si sunt foarte la moda.

De asemenea, sunt foarte versatile, deoarece le poti folosi oriunde si oricum doresti.

Cu aplice exterioare

Mai putin clasice decat felinarele, aplicele sunt potrivite mai ales daca ai un mobilier nordic sau modern.

Cu lampadare pentru exterior

Daca ai o zona pe terasa sau in gradina cu canapele si o masuta de cafea, amplaseaza un lampadar pentru a oferi lumina si stil in acelasi timp.

Lampa de podea rezista la caderile datorate vantului cu ajutorul unei baze pentru a maximiza stabilitatea lampii.

Cu reflectoare

Pentru a ilumina cei mai inalti copaci, foisorul sau fata casei, solutia consta in alegerea unui sistem de iluminat exterior bine pus la punct.

Poti opta pentru proiectoare cu senzor de miscare, care se aprind automat in prezenta miscarii oamenilor sau animalelor.

O idee buna si, deseori, folosita de cei care vor sa se bucure de protejarea locuintei, dar si de iluminarea gradinii este sa amplaseze reflectoare si in preajma gardului.

Un alt avantaj ar fi ca nu mai trebuie sa lasi luminile aprinse pe timp de noapte si sa irosesti energie.

Dupa cum se poate vedea, exista multe moduri de a ilumina gradina pe timp de noapte.

Alege-o pe cea potrivita in functie de spatiul si bugetul tau si ofera-i casei tale un alt element de care sa fii mandru.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa iti amenajezi o gradina de vis cu ajutorul luminii

  1. Sunt de acord cu multe dintre ideile exprimate in articol si consider ca este important sa discutam despre aceste probleme. Autorul a reusit sa transmita mesajul sau intr-un mod clar si convingator.

  2. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol, deoarece mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului tratat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctul sau de vedere.

Comments are closed.