Probabil cel mai greu pas in amenajarea unui living este alegerea canapelei. Nu pentru ca nu ai avea suficiente modele, ci pentru ca detii o sumedenie de informatii cu privire la decorarea unei incaperi si nu stii cum sa le aplici in cazul tau.
Ca sa nu mai vorbim si de zecile sau chiar sutele de imagini cu livinguri amenajate de designeri cunoscuti care iti vin in minte, dar nu stii dupa ce criterii s-au ghidat.
Desi iti imaginezi patru sau cinci modele de canapele perfecte pentru livingul tau, inca nu te poti decide ce culoare sa aiba. Este mai mult decat firesc sa ai diferite indoieli cand vine vorba de o achizitie atat de importanta si costisitoare.
Noi te vom ajuta sa sa rezolvi clasicele trei dileme care pot aparea in momentul achizitionarii canapelei potrivite pentru tine si livingul tau.
Canapea cu doua locuri, cu trei locuri sau un coltar cu cinci locuri?
Cand alegi marimea canapelei, trebuie sa tii cont de urmatoarele elemente:
– Marimea camerei
– Spatiul disponibil
– Latimea usilor de la intrarea in casa si in bloc
– Proportiile celorlalte piese de mobilier din incapere
Regula de design interior spune in felul urmator: canapeaua nu trebuie sa ocupe mai mult de un sfert din suprafata camerei.
Daca ai un living lung si ingust, poti opta pentru un coltar in forma de L, dar daca ai un living patrat, ar fi mai bine sa alegi ori o canapea compacta de trei locuri, ori una de doua locuri si sa adaugi niste fotolii care pot fi amplasate de cealalta parte a masutei de cafea.
Foloseste niste benzi adezive pentru a marca pe podea locul care urmeaza sa fie ocupat de canapea si incearca sa vizualizezi decorul. Daca nu esti convinsa ca vei avea suficient loc de trecere, orienteaza-te catre o canapea mai mica.
De asemenea, daca ai un living foarte spatios, in care o singura canapea ar parea oarecum pierduta in peisaj, opteaza pentru doua astfel de piese de mobilier, asezandu-le fata in fata.
Structura de rezistenta din PAL, lemn de esenta tare sau metal?
Poti fi tentata sa achizitionezi o canapea cu structura de rezistenta realizata din PAL, pentru ca aceasta e mai putin costisitoare. Insa pe termen mediu sau lung alegerea ta s-ar putea dovedi neinspirata.
PAL-ul se deformeaza usor in cazul utilizarilor frecvente, iar daca celor mici le place sa sara in canapea, exista chiar riscul sa se rupa si sa fii nevoita sa schimbi canapeaua cu totul.
Opteaza pentru structuri din lemn de nuc sau fag si pentru cele din metal.
Tapiterie eleganta sau practica?
Se presupune ca tapiteria eleganta este realizata din piele ecologica sau catifea, iar cea practica din stofa, bumbac sau materiale sintetice. Realitatea este ca aceste aspecte depind atat de stilul tau de viata, cat si de stilul in care este amenajat livingul.
Daca folosesti destul de rar canapeaua, daca cei mici nu mai sunt chiar atat de mici incat sa faca zilnic concursuri de sarituri in canapea si nu exista riscul ca animalul de companie sa-si ascuta ghearele pe bratele acesteia, poti alege un model cu tapiterie din piele ecologica
Totodata pentru a-si mentine aspectul de nou si culorile intacte, incearca sa o feresti pe cat posibil de razele soarelui.
Din acest punct de vedere poti opta pentru canapele cu huse sintetice si detasabile care iti vor permite oricand sa le cureti rapid si usor, dar si sa schimbi alura camerei.
Mobilierul perfect difera pentru fiecare familie in parte, iar o canapea trebuie aleasa in functie de necesitatile tuturor membrilor si de destinatia camerei.
In concluzie, alege sa te ghidezi dupa sfaturile de mai sus si misiunea ta va fi mai usora.
Articolul prezinta o perspectiva interesanta asupra potentialului tehnologiei radiante in domeniul sanatatii. Sunt curios sa vad cum aceasta va revolutiona industria medicala in viitor.
Sunt impresionat de evolutia tehnologiei radiante prezentata in acest articol. Este incredibil cum aceasta poate fi utilizata pentru a crea suprafete inteligente care sa optimizeze confortul si eficienta energetica.
Am aflat multe informatii noi citind acest articol. Este impresionant cum tehnologia radiante poate contribui la reducerea consumului de energie si la protejarea mediului inconjurator.
Articolul este foarte interesant, dezbatand mai multe aspecte legate de tehnologia radiante. Mi-a placut in special partea despre beneficiile acestei tehnologii si cum poate fi aplicata in diverse industrii.