Cum-combini-fotoliul-si-canapeaua-care-nu-sunt-din-acelasi-set.jpg

Iti mai aduci aminte cand mergeai in vizita cu parintii la rude cum era amenajat livingul? Iti spunem noi. Pe langa elementele clasice de mobilier, de pilda o biblioteca, se regaseau si o canapea cu 2 fotolii asortate. Da, asa este, fotoliile trebuiau sa fie neaparat asortate, altfel ar fi insemnat ghinionul de a le gasi la magazin desperecheate.


Ei bine odata cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat si se pune mai mult accent pe stilul folosit in decorarea casei, unicitate si originalitate, decat pe uniformitate.

Este adevarat ca trebuie sa punem putin din personalitatea noastra in amenajarea casei, sa ne lasam imaginatia sa isi faca treaba, dar asta nu inseamna ca putem crea un decor echilibrat pur si simplu prin adunarea intr-o incapere a tuturor lucrurilor care ne plac.

Nici macar stilul eclectic, care combina elemente din doua sau chiar mai multe stiluri de design interior, nu se obtine astfel, pentru ca, de obicei, nu cautam sa realizam in livingul personal o reprezentare a haosului, ci incercam sa cream o atmosfera primitoare care sa ne reprezinte.

Canapeaua si fotoliile sunt elementele de mobilier fundamentale in orice camera de zi, forma, marimea, culoarea si textura acestora avand un rol foarte important in crearea unui spatiu echilibrat.

Nu exista nicio regula propriu-zisa care sa dezaprobe alaturarea unor fotolii de alta culoare sau de alt stil decat canapeaua, dar este bine sa tii seama de recomandarile de mai jos daca vrei sa obtii un decor estetic care sa-ti reflecte personalitatea.

Tine cont de stilul in care este amenajata camera de zi

In principiu, este mai bine sa eviti juxtapunerile stridente, iar asta inseamna ca vei incerca sa pastrezi o coerenta a stilului de decor. Intr-un living amenajat in stil minimalist, cu o canapea cu linii simple si cu tapiteria intr-o culoare neutra, fara imprimeuri sau alte detalii, nu poti sa adaugi niste fotolii shabby chic, cu accente decorative opulente, fara sa tulburi armonia incaperii.

Daca vorbim, insa, despre un living amenajat in stil eclectic, atunci vei putea alatura unei canapele clasice un fotoliu modernist, cu conditia ca in camera sa se regaseasca si alte elemente reprezentative pentru aceste stiluri.

Exemplu: Intr-un living amenajat in stil retro poti aseza un coltar in tonuri neutre, cu un design geometric, si niste fotolii cu picioare de lemn si tapiteria intr-o nuanta vie de azuriu.

Pastreaza un echilibru intre proportii

Secretul unui aspect „curat” al livingului sta in pastrarea echilibrului proportiilor pieselor de mobilier. De asemenea, in cazul canapelei si al fotoliilor, proportiile similare incurajeaza conversatia dintre oaspeti, pentru ca vor impartasi acelasi nivel de confort.

Nu alatura niste fotolii delicate unei canapele masive si incearca sa alegi obiecte de mobilier de aproximativ aceeasi inaltime si cu aproximativ aceeasi adancime a sezutului.

Exemplu: Amenajeaza in living o zona de socializare unde toata lumea se poate simti confortabil. Daca te-ai indragostit de o canapea in magazin si ai achizitionat-o fara sa stai pe ganduri, alege niste fotolii cu livrare rapida care sa aiba dimensiuni (inaltime sezut, adancime sezut, inaltime spatar) asemanatoare.

Joaca-te cu accesoriile

Daca iti doresti sa reamenajezi livingul si dispui de un buget redus atunci este suficient doar sa inlocuiesti fotoliile, pastrand canapeaua veche. Te poti juca foarte usor cu paleta de culori a canapelei tale pentru a alege fotoliile potrivite.

Daca ai o canapea multicolora alege fotolii intr-una din nuantele imprimeului. Daca tapiteria este uni, poti folosi pernele decorative pentru a crea un aspect omogen.

De exemplu daca ai o canapea taupe si doresti sa redecorezi livingul cu niste fotolii de culoare galbena, poti acesoriza canapeaua cu perne decorative in aceeasi nuanta pentru a crea un cadru cat mai armonios.

Un lucru foarte important de care trebuie sa tii cont in reamenajarea livingului, si iti doresti ca fotoliile sa fie diferite de canapea, este sa egalizezi usor contrastul cromatic dintre acestea

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

  1. Consider ca acest articol este o lectura obligatorie pentru toti cei care sunt interesati de dezvoltarea personala si intelegerea sinelui. Recomand cu caldura!

  2. M-am regasit in multe dintre situatiile descrise in articol si mi-a placut modul in care autorul a reusit sa transmita emotia si semnificatia lor. Este un text care te face sa reflectezi asupra propriei experiente.

  3. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Subiectul abordat este unul de actualitate si cred ca fiecare persoana ar trebui sa il citeasca pentru a intelege mai bine lumea din jur.

  4. Articolul de pe acest site este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam. Este important sa fim informati corect pentru a lua decizii bune in viata.

Comments are closed.