Din pacate, depresia, o tulburare psihologica serioasa, incepe sa afecteze din ce in ce mai multi oameni pe zi ce trece. Persoanele care sufera de depresie ascunsa tind sa se lupte cu demonii din interior fara ca cei din jur sa realizeze.


Din moment ce traim intr-o era a superficialitatii, nu ne destainuim problemele si ajungem sa le suprimam. Insa, nu aceasta este solutia! Pentru a reusi sa ajuti pe cineva care sufera de depresie trebuie sa fii capabil sa recunosti unele dintre cele mai importante simptome.

Principalele semne ale depresiei ascunse

1. Oamenii talentati au nevoie sa se exprime

Probabil ca ai auzit de persoane celebre care au avut sau au aceasta problema. Durerea se poate transforma intr-un combustibil pentru starile acestor persoane si pentru inspiratia lor. Stiai ca Jim Carrey, Bill Hicks si Sarah Silverman au/au avut aceasta problema?

2. Cauta un inteles

Adevarul este ca fiecare cauta sa confere un inteles propriei vieti, dar, in cazul persoanelor depresive, aceasta cautare este accentuata din cauza nivelului ridicat de anxietate pe care il resimt. Tind sa dezvolte o obsesie in privinta problemelor existentiale.

3. Plang dupa ajutor

La un moment dat, cu totii avem nevoie de ajutorul altcuiva. Prin urmare, daca observi ca un amic sau chiar partenerul este mereu intr-o stare trista si se afla in punctul de a plange, dar ezita, incearca sa deschizi subiectul. Si, cand ai reusit sa formezi acea legatura, increderea va fi mult mai statornica. Acesta este momentul in care trebuie sa actionezi. Insa, nu trebuie sa intinzi prea mult coarda.

4. Intervale neregulate de somn

In cazul indiviziilor care sufera de depresie, nu este neobisnuit sa ii vezi stand in pat si dormind pentru mai multe ore; orele acelea se pot transforma foarte usor in zile. Insa, exista si nopti in care se lupta cu insomnia.

5. Probleme cu abandonul

Abandonul poate cauza foarte multa durere. Cand o persoana importanta te paraseste subit, este greu sa intelegi si sa depasesti durerea. In cazul persoanelor depresive, nivelul durerii este de o suta de ori mai intens si, astfel, dezvolta o ezitare fata de alti oameni pentru a preveni cazuri ulterioare de abandon.

6. Au propriile remedii

Astfel de persoane au propriile metode de a-si gestiona depresia. Asta ar putea insemna antrenamente regulate la sala de forta, sa asculte muzica, sa se plimbe in parc, etc.

7. Obiceiuri alimentare ciudate

Aceasta tulburare este cunoscuta pentru impactul pe care il poate avea asupra obiceiurilor alimentare ale pacientului. Stilul in care alege sa manance poate varia, adica poate manca foarte multa mancare, foarte putina sau chiar deloc.

8. Tind sa devina pesimisti

Inteligenta pare sa mearga mana-n mana cu depresia, lucru ce poate fi considerat atat o binecuvantare, cat si un blestem. Aceste persoane au un raspuns foarte intens la incercarile vietii, indiferent cat de mari sau neinsemnate ar fi. Dar, se vor descurca foarte bine cand vine vorba despre rezolvarea problemelor.

9. Se prefac pana reusesc

Pentru a-si feri sentimentele de restul lumii, devin maaestrii in arta de camuflare a emotiilor si de simulare a unui zambet. Le este teama de consecintele dezvaluirii demonilor din interior.

10. Sunt experti in musamalizare

Persoanele depresive pot inventa scuze complexe pentru aproape orice situatie atunci cand isi doresc sa distraga atentia de la emotiile pe care le simt.

11. Nu isi pot calma gandurile

Aceste persoane au atat de multe ganduri pentru ca traiesc viata la intensitate maxima. Sunt firi analitice si profunde.

4 thoughts on “11 obiceiuri incredibile ale persoanelor care isi ascund depresia

  1. M-am bucurat sa descopar acest articol pe Radiante.ro, care mi-a adus o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Recomand cu caldura aceasta lectura tuturor celor interesati de domeniu.

  2. Este remarcabil modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat informatiile intr-un mod clar si accesibil. Articolul este bine structurat si usor de urmarit.

  3. Am citit cu atentie articolul si am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspecte importante si sa le puna intr-o lumina noua.

  4. Articolul de pe Radiante.ro este extrem de interesant, oferind informatii valoroase despre un subiect de actualitate. Este binevenit sa gasim astfel de articole bine documentate si analize pertinente.

Comments are closed.