Tratarea bronsitei

Bronsita reprezinta inflamatia membranelor mucoase de pe peretii cailor aeriene. Se poate manifesta in doua forme: acuta sau cronica. Bronsita acuta este de scurta durata si poate dura doar 3 saptamani.


Este cauzata de o infectie virala si se poate transmite prin aer sau prin contactul direct, atunci cand cineva apropiat tuseste. Pe de alta parte, bronsita cronica este de lunga durata si poate dura de la 3 luni pana la un an sau chiar mai mult.

Incidenta

Bronsita, la fel ca emfizema, este un tip de boala pulmonara cronic obstructiva si, conform Centrelor pentru Preventia si Controlul Bolilor, a fost cea de-a 3-a cauza de mortalitate in Statele Unite in 2008.

Publicatia a adaugat ca dintre respondentii Sistemului de Supraveghere a Factorilor de Risc Comportamental (BRFSS) din Statele Unite, Columbia si Puerto Rico, 6.3 procente au fost anuntati de medici sau alte cadre medicale ca sufera de COPD, 76% au raportat ca au primit un diagnostic prin intermediul unui test de respiratie, 64.2% au spus ca problemele de respiratie le-au afectat calitatea vietii iar 55.6% au dezvaluit ca administrau cel putin un tratament pentru aceasta tulburare.

Factorii de Risc

De obicei, bronsita este cauzata de expunerea la praf, fumul de tigara sau aerul poluat.

Prin urmare, conform Clinicii Mayo, cei ce lucreaza in cadrul unor companii de cereale sau textile prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi. Publicatia noteaza ca indivizii cu o rezistenta mai scazuta, precum cei afectati des de raceli sau tulburari cronice, copiii si persoanele mai in varsta, sunt mult mai vulnerabili. De asemenea, tulburarea poate fi transmisa genetic.

Semne si simptome

Citeste continuarea articolului aici: Tratarea bronsitei