Acidul hialuronic vegetal, sursa ta de tinerete

Cu siguranta ai auzit despre beneficiile acidului hialuronic asupra pielii. Este cunoscut faptul ca revitalizeaza tenul obosit, intensifica tineretea tenului uscat si face minuni in lupta impotriva ridurilor. Dar ce este de fapt acidul hialuronic?


Acidul hialuronic este o componenta organica prezenta in mod natural in organismul nostru. Se regaseste in cantitati mari in fluidele sinoviale, in valvele inimii, in ochi si este o componenta cheie a cartilajului.

Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului, asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acest lucru inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica si cu un aspect tanar.

Acidul hialuronic actioneaza ca o substanta de umplere a spatiului dintre celule. Rolul sau este acela de a absorbi socurile in articulatii, dar are si efect de lubrifiere si protectie a articulatiilor in fata inflamatiilor cronice.

Insa una dintre cele mai apreciate proprietati ale sale, cu precadere in industria cosmetica, ramane capacitatea de a retine o cantitate impresionanta de apa – de 10 ori volumul propriu!

Acidul hialuronic – indispensabil pentru tineretea pielii

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime la nivelul tesuturilor. Este responsabil pentru supletea, fermitatea si elasticitatea epidermei.

Pentru a se mentine fina si neteda pielea noastra secreta o cantitate importanta de acid hialuronic. Cu toate acestea, desi este regasit in cantitati apreciabile in organism, nivelul de acid hialuronic scade progresiv odata cu inaintarea in varsta, favorizand astfel aparitia ridurilor.

Ca activ cosmetic, acidul hialuronic este apreciat pentru efectul puternic hidratant si pentru capacitatea sa exceptionala de a retine si atrage apa. Este un tratament antirid ce ajuta la umplerea, uniformizarea si intinderea pielii, diminuand aspectul ridurilor fine si al celor profunde.

Citeste continuarea articolului aici: Acidul hialuronic vegetal, sursa ta de tinerete